Su Kaplumbagasi

İnsan bazen yalnızlığında canlı olan bir şeye bağlanmak ister. Bu bazen bitki olabilir bazen hayvan. Eğer sizde benim gibi vakit ayırmanıza gerek olmayan ama varlığının güzel olduğu bir canlı istiyorsanız, size tavsiyem su kaplumbağasıdır.. Gerçekten çok dirayetli ve bakıma ihtiyaç duymayan kendi halinde tembel bir hayvan. Nasıl bir bakım yapmam gerektiği hakkında hiç bir şey okumadım ve okumak da istemiyorum ( temel şeyler hariç bilmiyorum ). Bu hayvanı tanıyarak, izleyerek ve keşfederek sizinle sonraki yazılarımda paylaşacağım. Şimdilik bir fanus'un içerisinde yaşıyor. Zaman zaman çıkarıp evin içinde yürütüyorum :) .



An Gelir TTNet Tezgahi Kapatir!

Takvimler 27 Nisan 2012 yi gösterdiğinde Türkiye'deki  "TTNet" İnternet kullanıcıları bağlantı sorunları yaşadı. Bir çok sosyal medya araçlarında tepkiler çığ olup büyüdü. Kimine göre bilgisayar korsanlarının saldırısı sonucu gerçekleşti kesinti kimine göre ise alt yapısı çöktü "TTNet"'in.
Bir kaç sene öncesine gidelim, "Türk Telekom" şirketinin Ojer Telekomünikasyon şirketine %55 hissesinin satıldığı günlere. O zamanlar halk arasında memleket kurtarma muhabbetlerinde her şeyi sattılar, bir ülkenin iletişim ağı satılır mı? Yabancılar bizi dinleyecek v.s gibi konuşmaları hepimiz dinledik. Ve olayla uzaktan yakından hiç bir alakası olmayan ben bile adamlar haklı dedim. Ancak bugün anladım ki bu hükümet'in ticarete gerçekten kafası basıyor. En az 40 senelik telefon altyapısının üzerine kurulu olan TTNet ve diğer Türk Telekom  hizmetlerinin sadece %55 ini satmıştı hükümet. Tabi dışarıdan kar marjına bakan Ojer Telekomünikasyon şirketi hep Türk Telekom'un Türkiye'de tekel olacağını zannetti. Hani Anadolu da bir deyim vardır "Bu adam anasını boyayıp, babasına taze gelin diye satar" işte aynen öyle oldu. Tekel piyasaya sahipken Türk Telekom'a herkez mecburken tabi ki istatistikler çok yüksek olacaktı. Halen %45 i TC Başbakanlık Hazine Müsteşarlığına ait olan "Türk Telekom", yakında devlete ait olan % 30 luk kısmınıda halka arz edip yavaş yavaş Türk Telekom dan elini eteğini çekecektir.
Uzun lafın kısası özelleştirmeden yakınmıştık bir kaç yıl önce, ancak şimdi anlıyoruz ki devlet bu kadar eski alt yapıya sahip olan Türk Telekom'u allayıp pullayıp suudilere çaktı (:

Wordpress Sayfalarinizi HTML Yapin

Wordpress admin(yönetici) panelinizden ^Settings>Permalinks seçeneğini tıklayınız. Ardından aşağıdaki fotoğrafki "/%postname%.html" yazan yere aynı şekilde "/%postname%.html" yazınız ardından save changes ve işlem tamamlanmıştır. Wordpress ile ilgili sorularınıza yorum yaparak tarafımdan kısa bir sürede cevap alabilirsiniz.

Matlab Proje Ornegi 3

Matlab de bir proje üzerinde çalışırken, hayatın her alanında olduğu gibi planlı ve düzenli bir şekilde çalışmanız başarılı ".m" programları yazmanızı sağlayacaktır. Aşağıda ekran görüntüsü bulunan programı matlab de açıp incelediğinizde göreceksiniz ki bir çok fonksiyonun(function varargout = final1(varargin) birleşimi ile oluşturulmuştur. Program yazarı, önce oturup düşünür kafasında tasarlar programı yazmadan önce, ve düşüncesinde parçalarını yerleştirmiş olur. Aşağıda ki görüntüye ait programın açık kaynak kodlarını indirmek için tıklayınız. Program basit bir oyun, sayıların üzerine çift tıklayarak sıralı bir şekilde düzenlemeye çalışıyorsunuz. Tabi ki en çok kullanılan komut "if else"


Twitter'da Ne Konusuluyor?

Google Chrome Web Store dan keşfettiğim bir uygulama olan, "Real People in Real Time!" uygulamasında fotoğrafta "saintone" yazdığım yere Twitter üzerinde merak ettiğiniz konu etiketlerini aratarak ulaşabilirsiniz.


Wordpress Nedir?

Wordpress, bir çeşit hazır blog sistemidir. PHP kod algoritması ile oluşturulmuş olan Wordpress ;" mükemmel admin(yönetici) paneli, bir çok tema seçeneği, Google Seo eklentilerive ücretsiz" olmasından dolayı bir çok profesyonel blog'cunun tercihi olmuştur.
Wordpress, açık kaynak kodlu ücretsiz bir yayın sistemidir. Buraya tıklayarak; "tercihettiginizisim.wordpress.com" şeklinde ücretsiz bir blog sayfası edinmek için kayıt olabilirsiniz. Kayıt olduktan sonra hemen yazılarınızı yazmaya ve temanızı seçmek için "wp-admin" admin sayfanıza girebilir düzenlemelerinizi yapabilirsiniz. İlk başlarda "tercihettiginizisim.wordpress.com" alan adı(domain) ile devam edebilirsiniz. Ancak bir müddet sonra yazılarınız çoğaldıkça ve okuyucularınız da ciddi artışlar meydana gelmeye başladığında Google sayfanızı üst sıralamalara taşımaya başlar. Evet, müjde artık wordpress blogger'ı oldunuz ve yazmaya devam etmeniz gerektiği anlamına geliyor. Bu aşamadan sonra "tercihettiginizisim.wordpress.com" şeklinde alt alan adı(sub-domain) kullanmanız internet kullanıcılarının ücretsiz web sayfalarına çok da fazla itimat etmediğini ve adresin bazı kesimler hariç(bilişim sektörü ile ilgililer) yazılabilirliğinin zor olması, sizi domain(alanadı) yani "tercihettiginizisim.com" ".net" ".org" ".info" ".me" ".com.tr" şeklinde ana domain ve hosting satın almaya yöneltecektir (örn. wallwritings.me). PHP kod sisteminin en iyi çalıştığı kendi sistemi olan Linux(UNIX) işletim sistemidir.
  Ancak Windows İşletim Sistemleri de yapılan entegrasyonlarla Wordpress yayın sistemini sorunsuz çalıştırmaktadır. Öyle ki genellikle windows sunucularda kullanılan "Plek Panel" sistemi ile wordpress kurulumu çok basittir. Plesk Panel de Applications>>Wordpress Install seçeneklerini tıklayarak wordpress'i oluşturup yazılarınızı yazmaya başlayabilirsiniz. Wordpress ile ilgili her türlü sorunlarınızı yazıya yorum yaparak paylaşabilirsiniz.

Sosyal Aglar: Foursquare-Twitter-Facebook-Google-Linkedin-FriendFeed-Tumblr

Foursquare:
Foursquare genellikle smart phone dediğimiz akıllı telefonlarda yer bildirimi amacıyla kullanılır uygulama ile Twitter hesabınıza ve Facebook hesabınızda gittiğiniz mekanların : kafe, bar, stadyum, çay bahçesi, alışveriş merkezi, şehir, trafikteki konumunuz, eviniz gibi bulunduğunuz konumları arkadaşlarınızla  paylaşabilirsiniz. Ayrıca asıl özelliğini günümüz gençliği bitirmiş olsa da gittiğiniz mekanlar hakkında yorumlarda bulunabilir çektiğiniz fotoğraflar ile mekanı arkadaşlarınıza tavsiye edebilirsiniz.


Twitter:
Twitter sosyal ağı ile ünlü insanları, canlı yayın programlarını, spor yorumcularını, radyoları, haber kanallarını, sevdiğiniz dizileri, sevdiğiniz futbolcuları ve iş dünyasının önde gelen isimlerini takip edebilir onlarla anlık iletişimde olabilirsiniz. Twitter; sizlere "çevrim içi konuşma" yani "chat" imkanı sağlamaz! Twitter ile 140 karakterlik kısa anlık durumlarınızı(tweet) takipçilerinize iletebilir veya takip ettiğiniz twitter kullanıcılarının anlık mesajlarına erişebilir onları yanıtlayabilir yada yeniden tweet ( retweet) yapabilirsiniz.


Facebook:
Facebook sosyal ağında ilkokul arkadaşlarınız, lise arkadaşlarınız, askerlik arkadaşlarınız, komşularınız ve kapısının önünden geçip selamlaştığınız tüm dostlarınız ile arkadaş olabilir onların paylaştığı durum güncellemelerini, paylaştıkları fotoğrafları ve videoları görebilir ve izleyebilirsiniz. Aynı zamanda facebook'ta arkadaşlarınız ile anlık çevrim içi(online) konuşmalar yani chat yapabilirsiniz. İstediğiniz zaman çevrim dışı(offline) olup arkadaşlarınızın sizin internette olduğunuzu görmesini engelleyebilirsiniz.


Google+:
Google+(Plus) internet kullanımını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmış bir google hesabıdır. Google+ sahibi olmak için Gmail(google mail) hesabınızın olması yeterlidir. Aynı zamanda diğer e-posta hesap sağlayıcılarının sağladığı e-posta hesabınız ile de Google+'a üye olabilirsiniz. Takvim, ajanda gibi iş ve okul için kullanışlı bir çok servise sahip olan Google'un kişiselleştirilmiş hali de denebilir.




Linkedin:
İş dünyasının sosyal ağı olan Linkedin üzerinden oluşturduğunuz güzel bir profil ile tebrübelerinizi, mezun olduğunuz lisans ve meslek yüksekokulunu, çalıştığınız şirketleri,projeleri ayrıca misyon ve vizyonunuzu belirtip evrensel iş dünyasında bende varım diyebilirsiniz. Ayrıca mesleğiniz ile ilgili bir çok Türk ve yabancı gruplara üye olarak meslekdaşlarınızdan yardım,öneri ve tavsiye alabileceğiniz gibi yeni iş potansiyeli ve çevre edinebilirsiniz



FriendFeed:

Şirketiniz veya iş arkadaşlarınız için özel bir grup oluşturup bir araştırma projesi(makale) üzerinde birlikte çalışabilir, yaklaşan bir etkinliği koordine edebilir veya test raporlarının durumuyla ilgili gelişmeleri aranızda paylaşabilirsiniz. FriendFeed, Türkçe olarak hizmet veren küresel projelerden biridir. Friendfeed'in amacı İnternet'teki içeriği daha anlamlı ve kullanışlı hale getirmektir.



Tumblr:
Tumblr sade ve basit görünümlü bir blog hazırlama, paylaşma ve takip etme ağıdır. Tumblr'a üye olduktan sonra size "isminiz.tumblr.com" şeklinde bir blog sayfası hazırlıyor buraya erişimde web tarayıcısından(internet explorer,chrome,firefox) "www.isminiz.tumblr.com" açarak yazdığınız blogları görebilirsiniz. Ayrıca twitter,facebook gibi eklentileri ile diğer bazı sosyal ağlarınızı blogunuza bağlayabilirsiniz.

 

Blogger news

Blogroll

About

Muhterem Blog © 2012 | Template By Jasriman Sukri