Wordpress Nedir?

Wordpress, bir çeşit hazır blog sistemidir. PHP kod algoritması ile oluşturulmuş olan Wordpress ;" mükemmel admin(yönetici) paneli, bir çok tema seçeneği, Google Seo eklentilerive ücretsiz" olmasından dolayı bir çok profesyonel blog'cunun tercihi olmuştur.
Wordpress, açık kaynak kodlu ücretsiz bir yayın sistemidir. Buraya tıklayarak; "tercihettiginizisim.wordpress.com" şeklinde ücretsiz bir blog sayfası edinmek için kayıt olabilirsiniz. Kayıt olduktan sonra hemen yazılarınızı yazmaya ve temanızı seçmek için "wp-admin" admin sayfanıza girebilir düzenlemelerinizi yapabilirsiniz. İlk başlarda "tercihettiginizisim.wordpress.com" alan adı(domain) ile devam edebilirsiniz. Ancak bir müddet sonra yazılarınız çoğaldıkça ve okuyucularınız da ciddi artışlar meydana gelmeye başladığında Google sayfanızı üst sıralamalara taşımaya başlar. Evet, müjde artık wordpress blogger'ı oldunuz ve yazmaya devam etmeniz gerektiği anlamına geliyor. Bu aşamadan sonra "tercihettiginizisim.wordpress.com" şeklinde alt alan adı(sub-domain) kullanmanız internet kullanıcılarının ücretsiz web sayfalarına çok da fazla itimat etmediğini ve adresin bazı kesimler hariç(bilişim sektörü ile ilgililer) yazılabilirliğinin zor olması, sizi domain(alanadı) yani "tercihettiginizisim.com" ".net" ".org" ".info" ".me" ".com.tr" şeklinde ana domain ve hosting satın almaya yöneltecektir (örn. wallwritings.me). PHP kod sisteminin en iyi çalıştığı kendi sistemi olan Linux(UNIX) işletim sistemidir.
  Ancak Windows İşletim Sistemleri de yapılan entegrasyonlarla Wordpress yayın sistemini sorunsuz çalıştırmaktadır. Öyle ki genellikle windows sunucularda kullanılan "Plek Panel" sistemi ile wordpress kurulumu çok basittir. Plesk Panel de Applications>>Wordpress Install seçeneklerini tıklayarak wordpress'i oluşturup yazılarınızı yazmaya başlayabilirsiniz. Wordpress ile ilgili her türlü sorunlarınızı yazıya yorum yaparak paylaşabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Son yıllarda WordPress tabanlı siteleri daha sosyal bir alan haline getiren eklentiler yayınlandı. Kullanıcıların profil oluşturabildiği ve kişiselleştirmelerde bulunabildiği. Fakat bu yazıda biraz daha basit anlamda işlemlerden bahsedeceğim. WordPress Üye Sistemi için kodlar üzerine detaylara geçelim.
    https://www.dogushan.com/eti/wordpress-kodlari/
    https://www.dogushan.com/

    YanıtlaSil

 

Blogger news

Blogroll

About

Muhterem Blog © 2012 | Template By Jasriman Sukri