MATLAB

Matlab; "C" programlama dilinin engin okyanusundan esinlenerek hazırlanmıştır. Fakat C programlamaya nazaran Matlab daha çok matematiksel ve mühendisliklik hesaplamalarının çözümünü kolaylaştırmak içindir. Bin sekiz yüz seksen dokuz (1889.) dereceden elli altı (56) bilinmeyenli bir denklemi Matlab da yazdığınız 3-4 satır kod ile hesaplatabilirsiniz.
Matlab isminin açılımı: "Matrix Labaratory". Matlab ile kağıt üzerinde sayfalarca işlem gerektiren "Matrix" (çarpmak, bölmek, indislerini almak, tersini almak, pivotlarını belirlemek, tanımlanan farklı matrisler arasında ki benzerlikleri ve farklılıkları belirlemek) işlemlerini yapabilirsiniz.
Türkiye de henüz yaygın olarak kullanılmamasına rağmen, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere gibi teknolojiye hakim ülkelerde Matlab profesyonel makine kontrolü, robot hareket algoritması, göz tarayıcısı, parmak izi okuyucusu gibi sistemler için kullanılır.  Ayrıca bir "xml", "xls", "html" ve java script dosyalarıyla beraber çalışabilmesi kabiliyeti ile belirlenen data base den verileri çekip 3 boyutlu

Matlab üzerinde tanımladığınız fonksiyon ve polinomların grafiklerini elde edebilirsiniz. Fonksiyonları değişken yapıp, yazdığınız program arayüzü ve matlab ile oluşturduğunuz ".m" uzantılı program vasıtasıyla kullanıcıdan değerler alıp grafik çizdirebilirsiniz (bkz. plot(x,y))


MATLAB



1 yorum:

  1. Parmak İzi Teknolojisi Nedir? Avantajları Nelerdir?
    Son yıllarda kullanılan ve en gelişmiş biyometrik tanıma sistemlerinden birisi parmak izi teknolojisidir. Algoritmasında bulunan değiştirilemez özelliği sayesinde, sadece kişiye özel şekilde kullanılır. Parmak izi sensörü, o parmağın hangi kişiye ait olduğunu sistemden onaylar ve bu işlem sadece saniyeler sürer. Bu da insanların hayatlarını kolaylaştırmış ve kullanım günden güne artmıştır.
    https://www.teknodirek.com/parmak-i%CC%87zi-teknolojisi-nedir-avantajlari-nelerdir/

    YanıtlaSil

 

Blogger news

Blogroll

About

Muhterem Blog © 2012 | Template By Jasriman Sukri