Elektrigin Gunumuz deki Onemi


Günümüzde elektrik önemli bir yer kaplamak ile beraber yaşantımızı kolay bir hale getiren bir araçtır. Hayatımızda kullandığımız bir çok farklı araç elektrik ile çalışmaktadır. Bu yüzden elektriğin önemi de hayatımızda önemli bir yer kaplamaktadır.  
Elektrik belirli teller içinden geçen akımın temel adıdır. Bir elektrik hattında iletkenlerden biri diğerine oranla daha çok akım yüklüdür. Arasındaki bu fark ise Volt olarak adlandırılır. 
Çağımız teknoloji çağı olduğu için hayatımızda kullandığımız tüm teknolojik ürünler elektriğe gereksinim duymaktadır. Yaşantımızın kolaylaşmasını sağlayan elektrik ise bir o kadar da tehlikeli bir araçtır. Elektrik çarpan kişiye yaklaşmak oldukça tehlikeli sonuçlara sebep olabilecektir. Bu yüzden elektrik çarpmış kişiye iletken araçlar ile dokunmak, sizin de hayatınızı tehlikeye atacaktır. Elektrik çarpmış kişiye yardım etmek istiyor iseniz sigortaları kapatabilirsiniz. Ayrıca kalın lastikli ayakkabınız yok ise elektrik çarpan kişiye dokunmak tehlikeli olacaktır. Elektrik çarpmasını bir nebze engellemek istiyor iseniz; banyo ve suyun bulunduğu alanlarda saç kurutucusu, elektrikli ısıtıcı gibi elektrik ile çalışan araçları bulundurmayınız. Evlerinizin prizlerine koruyucu kapak yerleştiriniz veya topraklı priz kullanınız. Sigortayı kapatmadan evinizde elektrik ile ilgili hiçbir iş yapmayın. Elektrik ile uğraşırken kalın lastik tabanlı ayakkabı giymeye özen gösterin.  
Çağımızda elektrik, olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Örneğin; bilgisayar, televizyon, iletişim araçları vb. gibi bir çok araç elektrik ile çalışmaktadır. Çağımızda bilgisayar teknolojisi oldukça geliştiği için bir çok kişi elektronik eşyalara ilgilidir. Bu araçların çalışması için elektrik gerekecektir. Elektriğin bizlere sağladığı yararlar oldukça fazla olduğu gibi tehlikelidir de.  

{ 0 yorum... Skip ke Kotak Komentar }

Tambahkan Komentar Anda

 

Blogger news

Blogroll

About

Muhterem Blog © 2012 | Template By Jasriman Sukri