An Gelir TTNet Tezgahi Kapatir!

Takvimler 27 Nisan 2012 yi gösterdiğinde Türkiye'deki  "TTNet" İnternet kullanıcıları bağlantı sorunları yaşadı. Bir çok sosyal medya araçlarında tepkiler çığ olup büyüdü. Kimine göre bilgisayar korsanlarının saldırısı sonucu gerçekleşti kesinti kimine göre ise alt yapısı çöktü "TTNet"'in.
Bir kaç sene öncesine gidelim, "Türk Telekom" şirketinin Ojer Telekomünikasyon şirketine %55 hissesinin satıldığı günlere. O zamanlar halk arasında memleket kurtarma muhabbetlerinde her şeyi sattılar, bir ülkenin iletişim ağı satılır mı? Yabancılar bizi dinleyecek v.s gibi konuşmaları hepimiz dinledik. Ve olayla uzaktan yakından hiç bir alakası olmayan ben bile adamlar haklı dedim. Ancak bugün anladım ki bu hükümet'in ticarete gerçekten kafası basıyor. En az 40 senelik telefon altyapısının üzerine kurulu olan TTNet ve diğer Türk Telekom  hizmetlerinin sadece %55 ini satmıştı hükümet. Tabi dışarıdan kar marjına bakan Ojer Telekomünikasyon şirketi hep Türk Telekom'un Türkiye'de tekel olacağını zannetti. Hani Anadolu da bir deyim vardır "Bu adam anasını boyayıp, babasına taze gelin diye satar" işte aynen öyle oldu. Tekel piyasaya sahipken Türk Telekom'a herkez mecburken tabi ki istatistikler çok yüksek olacaktı. Halen %45 i TC Başbakanlık Hazine Müsteşarlığına ait olan "Türk Telekom", yakında devlete ait olan % 30 luk kısmınıda halka arz edip yavaş yavaş Türk Telekom dan elini eteğini çekecektir.
Uzun lafın kısası özelleştirmeden yakınmıştık bir kaç yıl önce, ancak şimdi anlıyoruz ki devlet bu kadar eski alt yapıya sahip olan Türk Telekom'u allayıp pullayıp suudilere çaktı (:

{ 0 yorum... Skip ke Kotak Komentar }

Tambahkan Komentar Anda

 

Blogger news

Blogroll

About

Muhterem Blog © 2012 | Template By Jasriman Sukri